Bort med latmasken från gymmet!

2016-01-02 09.28.21
Idag vaknade något inom mig som jag trodde aldrig skulle hända; den (ö)kända gympolisen. Aldrig under de 15 år som jag befunnit mig i olika gymmiljöer har jag varit jättestrikt med att städa efter mig. Det har hänt att jag lagt tillbaka hantlarna på fel plats. Ja, ibland (hör och häpna) har jag till och med låtit några lättare viktskivor vara kvar på bänkpressen. MEN jag har likväl alltid varit noga med att visa hänsyn för andra på gymmet och i huvudsak hållit ordning efter mig. 

Tidigare har jag har inte stört mig allt för mycket på när andra (oftast, men inte alltid, unga män och tonåringar) struntat i att plocka ordning efter sig på gymmet. Trots detta vaknade gympolisen inom mig för första gången idag. INGA hantlar låg på rätt ställe, många låg slängda runt om på golvet. Viktskivor var spridda hej vilt. Stänger, handtag - ja, den mesta utrustningen - var utspridd runt om i gymmet.

Kort sagt; en helt vanlig miljö på många av Sveriges gym. En miljö som jag suckat åt tidigare men inte orkat bry mig om. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag blev så upprörd och arg över detta idag. Kanske är det mitt lärararbete med dess fostrande uppdrag som tittar fram, kanske beror det på att jag snart fyller 30 (wtf!) och äntligen börjar bli vuxen, eller kanske vaknade jag bara på fel sida. Hur som helst; det slutade med att jag städade gymmet, hela tiden irriterad. Till alla er som skiter att plocka undan efter er; det är INTE personalen eller vi andra som ska plocka undan efter er. Lär er istället att plocka undan er egen skit för det är så samhället fungerar. Visa hänsyn inte bara för personalen utan också för dina gymkamrater.

En man sa för 2000 år sedan att den som aldrig har syndat ska kasta den första stenen. Kontentan är att vi alla har felat och jag vill betona att jag inte kastar några stenar i detta inlägg. Se det istället som en uppmaning att vi alla ska skärpa oss och faktiskt se våra skyldigheter lika mycket som vi ser våra rättigheter, visa lika mycket hänsyn som vi månar om oss själva. Gör vi det får vi en bättre (gym)miljö. 

Gott nytt träningsår!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln