Nytt läsår, nytt skrivår!

Nu har skolåret återigen startat och det är fullt upp för alla oss lärare. Samtidigt känns det på sätt och vis skönt med vardag återigen – men det är klart; jag hade inte klagat om sommarledigheten hade fortsatt ett tag till.

Trots att det är relativt fullt upp på jobbet just nu har jag också bestämt mig för att fortsätta arbetet med Blodsband. Jag har fått en del feedback från provläsare och har nu sett över intrigen något. Några logiska luckor har täppts igen och några karaktärer har fått större utrymme. Det är en fin balansgång det där; att ta åt sig feedback men samtidigt inte frångå sina egna tankar allt för mycket. Jag tycker dock att jag lyckats bra.

Just nu håller jag på att läsa igenom Blodsband och arbeta med språket. Inte direkt korrekturläsning (det kommer senare) utan mer finputsning av meningsuppbyggnad här och var. Kommer göra detta i några omgångar innan jag sedan skickar boken till korrekturläsning.

Min tanke har alltid varit att släppa Blodsband till jul men i nuläget känns det svårt. Kanske lyckas jag och kanske inte. En sak lärde jag mig i alla fall med arbetet med Arvsblod; det är dumt att stressa. Bättre då att göra rätt från början.
På tal om Arvsblod: Den nya upplagan med det fina omslaget från Whip Media är snart på väg från tryckeriet och bör därför snart finnas på Adlibris och Bokus igen. Jag har faktiskt fått en del frågor om när den återigen finns för försäljning (känner mig barnsligt nöjd över det) och då känns det extra kul att den snart levereras.

/Albin Hedström

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln