Föräldra(ledig)

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag kom med uppdateringar, men tiden har gått fort och jag har haft fullt upp. Sedan mitten av februari har jag varit föräldraledig med lilla Adele. Den första veckan kändes tuuung! Trots att jag älskar min dotter över allt annat var det verkligen en omställning att vara själv med henne varje dag från typ 06:30 till 17:30. Det kalla vädret som höll i sig en bra bit in i mars gjorde inte saken bättre. Hur som helst blev det snabbt bättre och jag började snart njuta för fullt av att vara hemma med Adele. Nu när värmen har kommit (iaf ibland) så flyger dagarna iväg.

Jag hade sagt till mig själv att jag inte skulle börja arbeta på min tredje roman förrän tidigast till sommaren, men efter någon vecka hemma så insåg jag att jag behövde ha något att göra de timmar Adele sover på dagen. Först var det lockande att själv ge efter för sömnen, läsa en bra bok eller också hitta någon Netflix-serie. Det hade dock fått mig att känna mig ineffektiv (en känsla jag har svårt för). Jag bestämde mig därför för att börja skriva på Gryningsland (arbetstitel). Tanken var att jag bara skulle skriva långsamt och börja bygga upp bättre anteckningar/research, men vid det här laget har jag redan skrivit nästan 50 000 ord (ca 140 boksidor) och är snart klar med del ett av romanen. För de som inte redan vet det så är Gryningsland en historisk roman som utspelar sig i Bohuslän i tid med att de första bönderna kommer hit och möter den gamla jägar- och samlarbefolkningen som hade befolkat Europa i 40 000 år och Sverige i 8000 år.
Utan att säga för mycket så kan jag avslöja att Gryningsland kommer ha drag av både Shogun och Romeo och Julia. Den kommer bestå av tre delar och om allt fortsätter i denna takt så kommer första utkastet vara klart inom ett år. Därefter följer en mängd efterarbete och redigeringar så först om cirka två år räknar jag med att ge ut boken, kanske lagom till semestern 2020.

Redan innan jag började arbetet med Arvsblod och Blodsband så visste jag att mitt långsiktiga mål var att skriva denna historiska roman. Ja, faktum är att ända sedan gymnasiet har jag velat skriva en stenåldersaga.
Samtidigt har jag insett att jag någon gång måste tillbaka till världen där Arvsblod och Blodsband utspelar sig, så de som gillade de böckerna kan känna sig trygga med att det någon gång kommer någon form av fortsättning.

Fram till sommaren ska jag skriva klart första utkastet på del ett av Gryningsfolket och därefter kommer jag ägna sommaren åt redigeringar i såväl handling som språk innan jag ger mig på fortsättningen.

/Albin

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln