Arbetet med Gryningsland har löpt på bra under hösten och efter en kortare paus över jul och nyår så kommer jag att fortsätta skriva inom kort. En av mina svagheter som författare är att jag är dålig på att skriva kort, och trots att min tanke var att Gryningsland skulle bli en normallång roman, så inser jag nu att den kommer bli en riktig tegelsten. Jag har redan skrivit närmare 130 000 ord och är inte i närheten av klar med berättelsen. Ett tag funderade jag – hade rent av bestämt mig – för att göra två böcker av denna berättelse. Jag har dock insett att den berättelse jag vill förmedla inte kommer att må bra av att delas upp på två böcker. Istället ska jag försöka klippa ned boken en del i den senare redigeringsprocessen. Likväl tror jag att det kommer bli svårt att hamna under 200 000 ord, vilket motsvarar ungefär 600 sidor. Förmodligen blir den ännu längre. Själv kan jag uppskatta en riktig tegelsten till bok och jag hoppas det samma gäller mina gamla och nya läsare.

Oklart i nuläget om jag hinner ge ut Gryningsland i år. Förmodligen blir det först 2020 (det tar alltid längre tid än vad jag först tror att slutföra en roman).
Inom kort kommer jag börja fundera mer aktivt på omslag till boken och förhoppningsvis kan jag presentera några förslag under vår och sommar.  

Läs hela inlägget »

Blodsband har fått sin första recension! Det är Ewa Broberg (författare och bloggare) som recenserat boken. Hon skriver bland annat:

”Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken, eftersom jag tyckte så mycket om första delen i serien. Och jag blev verkligen inte besviken! Tvärtom, kändes den här boken ännu bättre. Språket känns mer utvecklat och det finns ett djup hos karaktärerna som jag verkligen gillar. De känns trovärdiga och komplexa.”

Även resten av recensionen var positiv, vilket känns mycket kul för mig. Nu får jag kraft och motivation att fortsätta mitt skrivande.

Läs gärna hela recensionen här!

Så hur är då statusen för min tredje roman? Jo, jag hann skriva närmare 200 sidor under våren och har nu under sommaren tagit en paus. Det har känts lite halvsvårt att komma igång igen, men sådana här positiva recensioner ger en alltid motivation att fortsätta. Planen är fortfarande att bli kvar med det jag kallar för grovskrivningen av boken innan nästa sommar. Den ser dock ut att bli längre än väntat och kanske är det i själva verket två romaner jag arbetar på. Vi får se.

Nu ska jag fortsätta njuta av ledighet några veckor till innan både arbete och skrivande återupptas.
 

Läs hela inlägget »

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag kom med uppdateringar, men tiden har gått fort och jag har haft fullt upp. Sedan mitten av februari har jag varit föräldraledig med lilla Adele. Den första veckan kändes tuuung! Trots att jag älskar min dotter över allt annat var det verkligen en omställning att vara själv med henne varje dag från typ 06:30 till 17:30. Det kalla vädret som höll i sig en bra bit in i mars gjorde inte saken bättre. Hur som helst blev det snabbt bättre och jag började snart njuta för fullt av att vara hemma med Adele. Nu när värmen har kommit (iaf ibland) så flyger dagarna iväg.

Jag hade sagt till mig själv att jag inte skulle börja arbeta på min tredje roman förrän tidigast till sommaren, men efter någon vecka hemma så insåg jag att jag behövde ha något att göra de timmar Adele sover på dagen. Först var det lockande att själv ge efter för sömnen, läsa en bra bok eller också hitta någon Netflix-serie. Det hade dock fått mig att känna mig ineffektiv (en känsla jag har svårt för). Jag bestämde mig därför för att börja skriva på Gryningsland (arbetstitel). Tanken var att jag bara skulle skriva långsamt och börja bygga upp bättre anteckningar/research, men vid det här laget har jag redan skrivit nästan 50 000 ord (ca 140 boksidor) och är snart klar med del ett av romanen. För de som inte redan vet det så är Gryningsland en historisk roman som utspelar sig i Bohuslän i tid med att de första bönderna kommer hit och möter den gamla jägar- och samlarbefolkningen som hade befolkat Europa i 40 000 år och Sverige i 8000 år.
Utan att säga för mycket så kan jag avslöja att Gryningsland kommer ha drag av både Shogun och Romeo och Julia. Den kommer bestå av tre delar och om allt fortsätter i denna takt så kommer första utkastet vara klart inom ett år. Därefter följer en mängd efterarbete och redigeringar så först om cirka två år räknar jag med att ge ut boken, kanske lagom till semestern 2020.

Redan innan jag började arbetet med Arvsblod och Blodsband så visste jag att mitt långsiktiga mål var att skriva denna historiska roman. Ja, faktum är att ända sedan gymnasiet har jag velat skriva en stenåldersaga.
Samtidigt har jag insett att jag någon gång måste tillbaka till världen där Arvsblod och Blodsband utspelar sig, så de som gillade de böckerna kan känna sig trygga med att det någon gång kommer någon form av fortsättning.

Fram till sommaren ska jag skriva klart första utkastet på del ett av Gryningsfolket och därefter kommer jag ägna sommaren åt redigeringar i såväl handling som språk innan jag ger mig på fortsättningen.

/Albin

Läs hela inlägget »

In och köp Blodsband på Adlibris eller Bokus

Och har ni inte ännu köpt Arvsblod så finns den att köpa på Bokus för endast 100 kr. 

Läs hela inlägget »

Jag har känt mig oerhört trött de senaste månaderna, både privat och på jobbet. Detta är en av orsakerna till varför jag inte skrivit här på bloggen på ett tag.

Blodsband var planerad att ges ut innan jul men tyvärr var jag återigen tvungen att skjuta upp releasen ännu en gång. Boken ÄR dock klar och att den blev försenad denna gång beror på feltryck från tryckeriet. Det var ganska jobbigt faktiskt att äntligen få hem böckerna och upptäcka att alla var feltryckta.

Hur som helst så är detta löst nu och jag väntar på en ny leverans som borde nå mig inom ett par veckor. Därefter kommer jag ge ut Blodsband lagom tills jag går på föräldraledighet i februari.

Summa summarum har arbetet med Blodsband tagit på tok för lång tid med tanke att jag skrev hela boken på nio månader. Allt efterarbete har verkligen tagit både kraft och tid denna gång. Ibland blir jag avundsjuk på kända författare som har stora förlag i ryggen och därmed en rad människor som hjälper dem med allt efterarbete. Tänk att få fokusera på att bara skriva! Vilken dröm.

Givetvis blir det inte heller lättare av att jag arbetar heltid som lärare, är nybliven förälder och försöker hålla igång min löpning och styrketräning.
2017 var ett tufft år för mig av många olika skäl. Samtidigt var det också ett väldigt bra år eftersom att min älskade familj utökades med lilla Adele.

Mitt nyårslöfte inför 2018 är att leva mer i nuet, dra ner på arbetstempot och försöka sluta älta saker och ting. Detta kan innebära att mitt författande blir lidande men just nu känns det okej. Jag har skrivit två romaner de senaste åren. Jag har gjort mycket stora delar av förlagsverksamheten och efterarbete själv. Jag har inte gett upp när det blivit jobbigt utan kämpat på. Nu är det dags att dra ner på tempot. Dags att njuta och känna sig stolt över vad man åstadkommit. Jag hoppas verkligen att ni kommer gilla Blodsband. Att ni kommer finna nöje av att återigen läsa om Garrin, Tysander, Eyra och Tara. Jag har gjort mitt bästa.

När jag långsamt börjar återfå kraft, inspiration och tid kommer jag börja arbeta på min tredje roman – den roman jag tänkt skriva sedan jag gick på gymnasiet. Men mer om det senare! Njut nu av ett härligt 2018!

Läs hela inlägget »
Etiketter: 2018 blodsband

Jag är trött, sliten och utarbetad, men nu är i alla fall Blodsband skickad till tryck.

November har minst sagt varit hektisk hittills både med familj, arbete och skrivande. Därför kändes det riktigt skönt att skicka in Blodsband till tryck igår kväll. Senaste tiden har jag gått över de fel som upptäcktes av korrekturläsaren och sedan har jag med hjälp av min far – ännu en gång – gått igenom lite små ändringar i intrig och språk. Kanske har efterarbetet med Blodsband tagit onödig lång tid, men i och med att jag inte kunnat arbeta lika kontinuerligt som med Arvsblod så har det varit svårt. Hur som helst: boken är nu klar och jag hoppas att ni läsare kommer uppskatta den.

Nu är det dags för mig att vända blad och på allvar börja arbetet med min tredje roman som blir en stenålderssaga som kommer utspela sig i Bohuslän för 6000 år sedan.
 

Adele 10 månader Adele 10 månader

Men allra först ska jag ta några månaders semester från skrivandet och bara bli en ännu bättre pappa. Lilla Adele som hunnit bli 10 månader förtjänar min fulla uppmärksammat när jag är hemkommen från arbetet.  

Läs hela inlägget »
Etiketter: blodsband, adele
I helgen var jag inne i Norrköping för att foto mig för det nya omslaget till Blodsband. Tanken är också att jag ska piffa upp min hemsida och sociala medier med lite bättre bilder.

Jag var på Fotografica och Håkan Dauvén tog bilderna. Det var en ny erfarenhet för mig och jag kände mig väl inte jättebekväm i början. Men det var roligt och jag tycker bilderna blev väldigt bra, så all tack till Håkan! Besök gärna Håkans blogg och titta på några av hans foton.

Blodsband är skickad på korrektur så nu väntar jag bara på att få tillbaka manuset. Därefter ska jag bara fixa textens layout innan det blir dags för tryck. Medan jag väntar på korrekturen passar jag också på att göra de sista ändringarna på omslaget, som till exempel att lägga till ett av de nytagna författarporträtten.
Läs hela inlägget »

Jag har den senaste tiden lagt in lite ändringar i Blodsband. Det är små justeringar i intrigen som jag och min far pratat om. Han har vid detta laget provläst både Arvsblod och Blodsband mer än någon annan och ibland känns det nästan som om han kan mer om böckernas karaktärer och handling än till och med jag. 

Jag läser nu igenom Blodsband en sista gång innan jag i början av september skickar den till korrekturläsning. Så här i slutet av arbetet med en bok så börjar man bli rejält trött på att finslipa såväl språk som intrig. Men det är bara att bita ihop och kämpa på. Snart väntar nya projekt men först ska jag se till att Blodsband blir så bra som möjligt. Kommer känna mig stolt i december när den slutligen kommer ges ut.

Läs hela inlägget »
Grönemad - hoppas på många soliga dagar här i sommar. Grönemad - hoppas på många soliga dagar här i sommar.

Nu har jag och min lilla familj lämnat Norrköping för Bohuslän. Vi kommer ha vår bas här i Grebbestad nästan hela sommaren men vi kommer också besöka Danmark och Norge. Det är en välbehövlig semester (den första som småbarnsförälder) och till skillnad ifrån förra året tar jag i år även semester från allt som har med mitt skrivande att göra.

Efterarbetet med Blodsband återtas i höst och efter att ha skjutit upp utgivningen flera gånger nu så ska jag verkligen göra allt för att ge ut den innan jul. Det är i stort sett bara rent korrektursarbete kvar så det ska allt gå bra.
Under våren har jag även kommit en bit i planeringen för min tredje roman. Det ska bli spännande med något helt nytt och jag tror att den har stor potential. Mer om detta inom kort.

Nu sol, bad, träning och vila!

Nytt datum för utgivningen av Blodsband blir någon gång i december.
Nytt datum för utgivningen av Blodsband blir någon gång i december.
Läs hela inlägget »

För några dagar sedan fick jag hem första korrekturexemplaren av Blodsband. Jag har inte helt bestämt hur jag ska göra med korrektursarbetet denna gång men tanken är i alla fall att arbetet snart ska vara igång. Sedan får jag se lite senare om jag kommer köra ytterligare en omgång med korrektur eller inte.

Jag börjar längta tills jag kan ge ut Blodsband och än så länge har jag en förhoppning att det kan bli innan sommarsemestern.

I övrigt är livet för tillfället ganska hektiskt som nybliven pappa och därmed har jag lagt arbetet med min tredje roman helt åt sidan. Jag tänker att jag kommer återuppta det till hösten lite försiktigt. Som jag tidigare nämnt blir det en stenålderssaga som kommer utspela sig i Bohuslän för ca 6000 år sedan. Det är något jag velat skriva långt innan jag började med Arvsblod och Blodsband och därför ska det bli kul när arbetet med den kommer igång på riktigt. Först gäller det dock att bli klar med Blodsband och därefter ska jag ta en liten semester från skrivandet.

Jag har den senaste tiden sålt mycket bra av Arvsblod. Till stor del beror detta på den bokrea jag deltagit på. Likväl känns det dock väldigt kul att nå ut till nya läsare. Jag blir stolt för varje ny läsare som uppskattar mina böcker. 

Läs hela inlägget »