Arvsblod finns att köpa på Adlibris.se och Bokus.com 

Arvsblod finns även tillgänglig som e-bok på alla större nätbokhandlar, eller direkt här på hemsidan.

Arvsblod

Tjugo år har passerat sedan alarerna svor sin hämnd och drog ut i ett krig de inte kunde vinna. Fred har sänkt sig över land och stad. Men ute på kontinenten börjar en förändringens vind återigen att blåsa och från Södern hörs illavarslande rykten.

Kejsar Merios är en hård och obarmhärtig regent, och hans skoningslöshet blir allt svårare att godta. I den veltriska staden Anfang dras den unge adelsmannen Garrin Seminer långsamt in i en konfrontation som han vet att han borde försöka undvika – men som hans hjärta länge sökt.

Samtidigt försöker kaptenen för Livgardet – kejsarens legendariska elitgarde – Tysander Otaga att tygla Merios för att inte förvärra den känsliga situationen i kejsardömet. Men i Tysanders hjärta dväljs egna bekymmer – och hur ska han kunna tygla en skoningslös kejsare när han inte ens kan bemästra sina egna tvivel?

Under tiden har en mystisk man, besatt av en uråldrig dikt, satt en plan i verket. En noga utarbetad plan för att bekämpa ondskan på kontinenten. Men går det verkligen att bekämpa ondska utan att till slut själv uppslukas av den?


 

Recensioner av Arvsblod:

"Albin Hedström har skapat en imponerande fantasyvärld, med väl genomtänkta detaljer och målande miljöer. Karaktärerna känns genuina och trovärdiga, och författaren skapar en närhet till dem genom sina utförliga gestaltningar och beskrivningar." - Lagomlycklig.nu

"En av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. Oväntade händelser och starka personer, gör det här till en mäktig berättelse som kommer att lämna spår efter sig in i framtiden. Läs den!"
- Kim M Kimselius, författare

"Albin Hedströms debutroman är en tät och välskriven fantasy med ett imponerande världsbygge och underbara personporträtt." - BOOKIECOOKIEZ

Ewa Broberg, författare och lektör.

Den drysiske kejsar Merio mördar skoningslöst den kungliga ätten Zataras alla medlemmar för att själv ta makten över riket.

Tjugo år senare börjar förändringens vindar att blåsa över kontinenten. Folket är missnöjt med sin grymme och orättvise härskare, och när ett rykte sprider sig om att en av Zataras ättlingar kan ha undkommit, blossar oroligheterna upp på allvar.
Man får som läsare följa flera parallella historier, som till en början inte tycks ha något direkt samband. Under berättelsens gång flätas de dock samman och de olika karaktärerna visar sig vara brickor i ett större spel – den eviga kampen mellan det onda och det goda. Men vad är egentligen gott? Och kan man bekämpa ondska utan att bli ond själv?

Arvsblod är en välskriven och spännande berättelse. Albin Hedström har skapat en imponerande fantasyvärld, med väl genomtänkta detaljer och målande miljöer.

Karaktärerna känns genuina och trovärdiga, och författaren skapar en närhet till dem genom sina utförliga gestaltningar och beskrivningar.
Som i de flesta romaner inom fantasygenren är det många namn att hålla reda på, och av någon anledning börjar de flesta på A…  Men både kartan i början och ordlistan i slutet, är till god hjälp att hålla isär de olika karaktärerna innan man har lärt känna dem. Tempot i boken varierar, och jag upplever vissa partier som lite långrandiga. Många kapitel inleds med vardagliga händelser, för att sedan stegras till mer spänning. Då boken är så pass omfattande (466 sidor), hade den kunnat bantas ner något utan att för den skull förlora på det. Å andra sidan är det perfekt för den som gillar tegelstenar, som vill umgås med karaktärer man trivs med och inte bara se den spännande sidan av deras liv. De vardagliga sysslorna använder Hedström till att tränga djupare in i sin egenskapade värld och lära läsaren reglerna för hur just den fungerar.
Boken, som släpps 7/9 2016, är en nyutgåva av första delen i en serie. Den finns redan nu att köpa som e-bok.

Nästa del, Blodsband,  planeras komma ut omkring årsskiftet, och jag tänker ställa mig först i kön för att få läsa den!

Arvsblod är Albin Hedströms debutroman, och du kan läsa mer om honom och hans eget förlag på hans hemsida.

Betyg; 5 av 7 ugglor.


Länk till recensionen

Kim M Kimselius, författare, skrivkurslärare och föreläsare

När jag kom till den här boken i min gigantiska recensionsbok kände jag inget sug efter att läsa boken. Omslaget var amatörmässigt och lockade inte till läsning. OBS! Det är inte det omslag som boken har nu. Det här omslaget är mycket mer spännande och proffsigt. Hade jag fått det i handen hade jag verkligen sett fram emot att läsa boken. Vilket jag tycker du ska göra.

För när jag öppnade boken och började läsa häpnade jag över hur proffsig texten var. Korrekt svenska. Personporträtten intensiva och färgstarka, jag lärde känna varje person in i själen. Miljöskildringarna fantasieggande och välskrivna. Att det dessutom var en mycket fängslande historia gjorde inte boken sämre.

När jag var nere i skrivarstugan och skulle koppla av en stund med att läsa den här boken, upptäckte jag till min fasa att tre timmar hade försvunnit. Berättelsen hade helt uppslukat mig. Men åh vilka underbara timmar.

Boken är på 466 sidor, vilket är en riktig tegelsten, ändå skulle den kunna ha varit längre, eftersom jag ville stanna kvar i den värld författaren, Albin Hedström, byggt upp inom mig.

Albin Hedström är utbildad lärare i historia och idrott. Arvsblod är hans debutroman. Den är egenutgiven och jag önskar att ett stort etablerat förlag får upp ögonen för boken, eftersom det här kan bli en riktig bästsäljare.

Det här är berättelsen om striden mellan två länder. Kejsar Merios är en hård och obarmhärtig regent, så även hans son, ja han är om möjligt ännu grymmare. I kriget dödas hela kejsarfamiljen i det förlorade landet. Men... Det går rykte om att ett av kejsarens barn har smugglats ut.

De olika folkslagen är kända för sin längd och hårfärg, vilket gör det svårt att dölja om man kommer från "fel" land. 

De förlorande parterna vill inget annat än bli fria. När ryktet om att det finns en överlevare från kejsarfamiljen sprids, ger det hopp till de förtryckta.

Under tiden har en mystisk man, besatt av en uråldrig dikt, satt en plan i verket. En noga utarbetad plan för att bekämpa ondskan på kontinenten. Men går det verkligen att bekämpa ondska utan att till slut själv uppslukas av den?

Det är svårt att med några korta rader berätta en så väl sammansatt historia utan att förstöra överraskningsmomenten för läsaren.

Vill du ha en riktigt bra bok att försvinna bort i under julhelgen ska du definitivt läsa Arvsblod av Albin Hedström.

En av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. Oväntade händelser och starka personer, gör det här till en mäktig berättelse som kommer att lämna spår efter sig in i framtiden. Läs den!

Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Länk till recensionen

Lisa Rodebrand, författare.

Krigaren Aldo är på väg söderut med en dyrbar last. Hela den zariska kejsarfamiljen har dräpts av dryserna. Eller har den? Många år senare uppstår nämligen ett rykte om att björnens blod lever vidare …

I staden Anfang lever en ung veltrisk adelsman vid namn Garrin ett gott liv tillsammans med vännerna Emar och Drain. I sällskapet finns även adoptivbrodern Jonar som tagit som sin livsuppgift att skydda den känslostyrde och impulsive Garrin. Garrin drar till sig bekymmer och det verkar som om alla är ute efter honom.

Samtidigt plågas Tysander av tvivel. Han sätter en ära i plikten och som kapten för Livgardet är det hans uppgift att skydda kejsar Merio. Kejsaren var en rättvis man, men han har blivit hårdare och brutalare. Dessutom har kejsarsonen Derio har en ondska i sig. Tysanders fru Tara märker att faran rycker allt närmare, men kan hon övertala Tysander att svika sina plikter?

Albin Hedströms debutroman är en tät och välskriven fantasy med ett imponerande världsbygge och underbara personporträtt. Miljö- och personbeskrivningarna är utförliga och detaljrika. Såväl arkitektur som kläder bygger upp en väl genomtänkt värld och det märks att författaren har tänkt på alla detaljer.

Med sina 467 sidor är boken en riktig tegelsten. För den som inte har något emot att umgås med en fantasyvärld en längre tid och att hinna bekanta sig med karaktärerna och miljöerna i lugn och ro är det perfekt. Många kapitel följer samma mönster: Personerna har en massa vardagliga saker för sig medan de tar sig till platsen där den viktiga händelsen inträffar i slutet av kapitlet. Det är perfekt för den som vill ha gott om tid att lära känna personerna. Personligen föredrar jag lite mer tempo. För det mesta behöver man inte få veta hur personerna tar sig till scenen. Det är en tjock bok och det skulle alltså gå att ta bort upptakterna och därmed öka tempot och spänningen. Boken har potential att bli en riktig bladvändare.

Romanen är egenutgiven men noggrant korrekturläst och man får leta hårt för att hitta nybörjarmisstagen. Ibland blir det uppenbart att personerna i boken talar om sådant som de redan vet, bara för att läsaren ska få reda på det. Ibland tittar personerna sig själva i spegeln och ger en objektiv beskrivning för hur de själva ser ut. Ibland beskrivs personerna ”han var gladlynt” i stället för att det gestaltas genom vad de säger och gör. Det är sådana misstag som gör att förläggare refuserar ett manus. Vilket är synd, för det här är en riktigt spännande bok!

Vill man ha en bra bok som räcker länge är den här boken perfekt. Jag vill ge ett extra plus för de intressanta och trovärdiga karaktärerna. Slutet av boken lämnar många frågor obesvarade och det är som upplagt för en uppföljare. Gillar du fantasy bör du inte missa Albin Hedströms debutroman Arvsblod. Det ryktas också om att ett nytt och snyggare bokomslag är på gång.

Jag ger boken 7 kakor av 10 möjliga. Den finns att köpa på bland annat adlibris och bokus.


Länk till recensionen