Blodsband

Tidens vindar blåser obönhörligt upp till storm. Garrin Seminer har överlevt slaget på Vol Dai men förlusten av hans trogne Jonar har lämnat sår som kommer ta lång tid att läka. Likväl närmar han sig tillsammans med nordens krigare den väldige staden Drys. Men vad som väntar honom där vet bara Ebar själv.

Mot Drys reser också Eyra. Beslutsamheten att nå sitt mål, att återigen styra över Nordens tron, är på intet sätt mattad. Men inom sig börjar hon inse att världen inte är så svart och vit som hennes krigiska alarer vill tro.

I Drys är Livgardets starke och ständigt lika lojale kapten, Tysander Otaga, indragen i en strid som bara tycks bli värre och värre. En strid mellan sin plikt mot en kejsare han finner vämjelig, och sin plikt mot sin älskade familj. Hur mycket klarar han egentligen av att offra för kejsarmakten innan han går under?
Blodsband är en direkt uppföljare till Albin Hedströms debutroman, Arvsblod. Återigen möts läsaren av spännande karaktärer och en underliggande kamp mot ondska – en kamp som kanske inte alltid är som den verkar.

 

Recensioner av Blodsband:

Ewa Broberg, författare och bloggare:

Jag hade ganska höga förväntningar på den här boken, eftersom jag tyckte så mycket om första delen i serien, Arvsblod (recensionen av den hittar du här). Och jag blev verkligen inte besviken! Tvärtom, kändes den här boken ännu bättre. Språket känns mer utvecklat och det finns ett djup hos karaktärerna som jag verkligen gillar. De känns trovärdiga och komplexa. Möjligen kan jag vara lite kritisk mot att den kvinnliga huvudkaraktären, Eyra, ibland agerar lite väl flickaktigt och snudd på mesigt. Man kan kanske skylla det på den patriarkala värld som berättelsen utspelar sig i, men inte enbart. De stora krigarna verkar inte ha något problem med att sätta en kvinna vid makten, vilket jag tycker känns bra!

Sammantaget var det en spännande berättelse, med flera olika spår som Hedström knyter ihop snyggt på slutet. Jag kan varmt rekommendera den för alla som gillar episk fantasy, och jag tycker att det är mycket positivt att vi får se mer sådan litteratur med svenska som originalspråk. Jag ser verkligen fram emot att få läsa fortsättningen!
Du kan läsa mer om författaren och hans böcker på hemsidan albinhedstrom.se
Böckerna kan du köpa bland annat på Bokus och Adlibris.
Betyg: 6 av 7 ugglor

Länk till recensionen

Blodsband utkom i januari 2018 och är en direkt uppföljare till Arvsblod. Klicka här för att köpa boken på Adlibris eller här för att köpa den på Bokus.